HDR.

image

Eigenlijk speel ik hier vals, want dankzij de app ‘snapseed’ tover ik een foto om naar een HDR versie.  Ik moet er toch eens werk van maken om de techniek met Photoshop onder de knie te krijgen, want zo is het toch maar gemakkelijk.   Benieuwd naar wat jullie ervan vinden ?

5 gedachten over “HDR.

 1. Ik kan een enorme fan zijn van HDR, mits de foto zich er voor leent. ‘Geert de Brabander’ en ‘Zoom’ (allebei hier bij WordPress) vind ik persoonlijk grote keien hierin. Echt heel mooi wat die doen in HDR.

  Bovenstaande foto leent zich er absoluut voor denk ik, maar de uitvoering vind ik niet geweldig. Dat ligt aan het programmaatje dat je gebruikt hebt. Ik denk dat het veel beter kan.

  Maar wat ik er van begrijp is dat er op je fototoestel een functie zit waarmee je HDR foto’s kunt maken vanuit RAW. Maar eigenlijk begrijp ik er dus niets van en staat dat op mijn to-do lijstje van toekomstmuziek. Maar heel interessant vind ik het wel…

  Ben benieuwd wat jij er mee gaat doen. Succes!

  Like

 2. HDR gaat voor mij de echte fotografie ver voorbij Riet. Aangekoekte kleuren en contrasten en de overdreven dramatiek in bijv. luchten vindt ik niet mooi en onnatuurlijk. Toch heb ik het zo’n 4 jaar geleden erg mooi gevonden maar ben al snel teruggekeerd naar het reguliere fotowerk.

  Gewoon uitproberen dus om te zien wat je er van vindt. Informatie genoeg op internet te vinden over verschillende methoden en programma’s voor HDR.

  Deze foto oogt wat “warm” van toning en ook het groen licht wat overdreven op zoals je meestal ziet bij HDR maar als dit HDR is vindt ik het zo verkeerd nog niet 🙂

  Like

 3. ik vind de foto geslaagd, rietje!!

  een echte hdr is een combinatie van verschillende foto’s;
  overbelicht, onderbelicht en normale belichtingen, die worden samengevoegd tot een (onwerkelijk) geheel.
  ik ben geen fan van hdr, terwijl ik vind dat sommige locaties tóch lijken geschapen te zijn voor dit soort bewerkingen! 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s